News Archive

Anja Feldmann Elected Into the Supervisory Board of SAP

On 23 May 2012 at SAP's Annual General Meeting of Shareholders Anja Feldmann has been elected into the supervisory board of SAP.

Berliner Wissenschaftspreis for Anja Feldmann

The Governing Mayor of Berlin awarded Anja Feldmann with the "Berliner Wissenschaftspreis 2011" (Berlin Science Award 2011). Anja Feldmann's research focuses on modelling, optimizing, and designing better, new protocols for the Internet. The prize is associated with a 40,000 EUR funding.
This prize as well as a young researchers award is awarded each year by Klaus Wowereit since 2008.

Further information:

Internet Measurement Conference 2011

The eleventh Internet Measurement Conference is a three day event focusing on all aspects of measurement-based research pertaining to today's Internet. Building on the success of past IMCs, we invite submissions of papers that contribute to our understanding of all aspects related to the Internet through the collection, analysis, or visualization of all types of network-related measurements.

Further information

Best Paper Award at IMC '11

Our paper on Web Content Cartography, written by Bernhard Ager, Wolfgang Mühlbauer, Georgios Smaragdakis, and Steve Uhlig, won the Best Paper Award at ACM's Internet Measurement Conference 2011.

Leibniz-Vorlesung 2011

Zeit: Montag, 31. Oktober 2011, 16.00 Uhr
Ort: TU Berlin, Hauptgebäude, Raum H1028, Straße des 17. Juni 135, 10623 Berlin

Das Internet - Chancen und Herausforderungen

Prof. Anja Feldmann, Ph.D., gehört zu den diesjährigen Leibniz-Preisträgern. Diese Auszeichnung wird jährlich von der Deutschen Forschungsgemeinschaft (DFG) für herausragende wissenschaftliche Leistungen vergeben und ist mit 2,5 Millionen Euro dotiert. Damit gehört der Leibniz-Preis zu den bedeutendsten Forschungspreisen weltweit. Anja Feldmann beschäftigt sich als Informatikerin mit dem Internet der Zukunft. Ihre wissenschaftlichen Arbeiten haben maßgeblichen Einfluss auf die Optimierung des Internetverkehrs. Sie ist Inhaberin einer Stiftungsprofessur der Telekom Innovation Laboratories an der TU Berlin, Dekanin der Fakultät IV Elektrotechnik und Informatik und leitet das Fachgebiet „Intelligente Netze und Management verteilter Systeme“.

Lernen Sie die Wissenschaftlerin und ihre Forschung bei der Leibnitz-Vorlesung an der TU Berlin kennen.

New Fax Number

FG INET has a new fax number: +49 391 580 139 750.

Quick Access:

Auxiliary Functions